Szlovákiai adózás és teljes körű adótanácsadás

Az adózás területén gyakran változnak a jogszabályok, melyeket folyamatosan figyelemmel kell kísérni. Egy profi adótanácsadó cég naprakész és kellő szakértelemmel látja el a mindennapi feladatait úgy, hogy ügyfelei számára a lehető legjobb szolgáltatást tudja biztosítani. Cégünk leveszi az adózással kapcsolatos terheket a válláról, kiváló tanácsadóink készséggel állnak a rendelkezésére ha teljes körű adótanácsadásra lenne szüksége. Megbízható partnert szeretne adótanácsadás terén? Keressen minket bizalommal és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Cégünk a következő szolgáltatások nyújtásával áll Ügyfelei rendelkezésére:

Teljes körű, minden adónemre kiterjedő napi támogatása:

ÁFA tanácsadás

SZJA tanácsadás

Társasági adó tanácsadás

 

Adózás Szlovákiában

Szlovákia jól fejlődő ország, ezt bizonyítja, hogy 2017-ben a növekedési mutatói kiváló eredményeket produkáltak és a harmadik helyen volt az Uniós országok sorában. Amikor az ország belépett az Unióba a társasági adót, a forgalmi adót és a személyi jövedelemadót is 19%-os adókulcs terhelte, ami igencsak kedvezőnek volt mondható a többi országhoz viszonyítva. Igaz azóta az említett adók növekvő tendenciát mutattak, de Szlovákia ennek ellenére máig több adóelőnnyel rendelkezik, többek között az országban nincsenek helyi adók.

Az általános forgalmi adó jelenleg 20%, a kedvezményes kulcs pedig 10%, ez a fogyatékkal élőknek szükséges segédeszközökre, bizonyos élelmiszerekre és gyógyszerekre vehető igénybe. Szlovákiában kedvelt adóelőny, hogy egy vállalkozás visszaigényelheti az áfát egy új gépkocsi vásárlása után.

A társasági adó mértéke 21%. Kivételt képeznek ez alól azon cégek, melyek éves bevétele nem haladja meg a 100 000 EURt, rájuk a 15%-os adókulcs vonatkozik. A kivett osztalék után 7% adó megfizetése szükséges. Bevezették az exit adót is, ami azokra az eszközökre vonatkozik, amelyeket külföldre akarnak áthelyezni a társaságok. A jogdíjbevételek tekintetében 50%-os kedvezmény alkalmazható, ez az IT szektorban dolgozó fejlesztők munkáját segítheti elő.

A személyi jövedelemadónál 19% az általános adókulcs, viszont ez 25%-ra emelkedik abban az esetben, ha a bevétel meghaladja a 35.000 EUR-t.

 

Amennyiben elveszett a szlovákiai adózás útvesztőjében kérje szakmai tanácsadásunkat bizalommal.

Szolgáltatások